Ehlîleştirilemeyen, asî, bağımsız sanat çetesi!!!
Dinar Bandosu, bir İstanbul psychedelic (saykodelik) rock grubudur. Öncelikle 70'li yıllarda boy gösteren, sonra da 90'lı yıllarda ikinci dalga olarak karşımıza çıkan Türk yeraltı müziğini miras almış olan grup, bu müziği dünya coğrafyası ile genişleterek, evrensel boyutta geçmişten geleceğe taşımayı hedeflemektedir. 2003 yılında kurulan grubun 2007 çıkışlı "Saykodelikdeşik", 2010 çıkışlı "Aya da Gidelim Osman" ve 2014 çıkışlı “Dinar Bandosu” adlı üç stüdyo albümü bulunmaktadır. Son albümünü Sony Music Türkiye’den yayınlayan grup, dördüncü albüm için çalışmalarını yürütmektedir.
Grubun adı, şair Ece Ayhan'ın hayâlinde canlandırdığı ünlü Türk yazarları ve sanatçılarının birer enstrüman çaldıkları müzik topluluğu olan "Dinar Bandosu"ndan gelmektedir. Tıpkı bu hayâli bandoda olduğu gibi, Dinar Bandosu da resim, edebiyat, mimarlık gibi sanat dallarıyla uğraşan bir "sanat çetesi"dir. “Selâmsız Bandosu” filmine konu olan Dinar Bandosu’nda olduğu gibi bizim Dinar Bandosu da klasik batı müziğini kendi havasında çalmaktadır.
Asaf Zeki Yüksel (ney, teremin, trompet, su borusu, geri vokal), Yılma Karatuna (vurmalılar, geri vokal), Ali Asaf Sarıca (solist), Douglas Vegas (elektrik gitar), Erdem Aydaş (bas gitar), Kayahan Balta (elektrik gitar, perküsyon) ve Okan Yılmaz (klavye)’dan müteşekkil grubun seslerini Mustafa Sarıoğlu (ses mühendisi) dizginlemektedir.
Dinar Bandosu konser etkinliklerinde yalnızca kendi eserlerini çalar ve seslendirir. İstek parça veya parça listesi talep etmeyiniz.
Etkinlik (konser) mekânında sahne almak için gerekli ekipmanın bulunması veya soundcheck saatinden önce temin edilmiş olması gerekmektedir. Bu ekipmanın organizasyonu ve ücretinin sağlanması etkinlik sahibine aittir.
Dinar Bandosu, yukarıdaki şartın yerine getirilmesi halinde, etkinlik başlama saatinden üç saat önce etkinlik mekânında hazır bulunur ve bir saat süreyle soundcheck'ini tamamlar.
“ Detaylar sanatçıların yönetimi ile gerçekleştirilecek toplantıda kararlaştırılır ve sanatçıların etkinliğe kesin katılımına onayı verilir.”
“ Sanatçılar kesin katılım onayı verilmeden önce her zaman yönetiminin tavsiyeleri doğrultusunda etkinliklere katılmama hakkını elinde tutar.”